Lite om oss och lite till!

Vi är en familj likt många andra, vuxna och barn med yngsta på 10 år.  Vi har tidigare bedrivit hunduppfödning i mindre skala av rasen Grand Danois. Genom en parning i Holland år 2003 med en GD kom vi i kontakt med rasen Bichon Frise. Klart vi kände till rasen men nu föll vi totalt för dessa vita underbara hundar. 2005 blev vår första import från Holland klar, Pitau´s Beautiful Cher. 2008 var det dags igen och Cherie kom till oss från Holland. Genom vår uppfödning av Grand Danois kom vi i kontakt med en underbar kvinna och hennes familj, strax söder om Rotterdam. Margreet har helt fantastiska Grand Danois och så många fina Bichon Frise. Margreets internationella uppfödning är stor och mycket välskött. Hon importerar och åker runt överallt för att få så bra parningar som möjligt. Hennes syn på Bichon Frise gjorde stort intryck hos oss. På länksidan ligger länkar till hennes två hemsidor.

När våra tikar visar sig uppfylla de krav vi hoppats så börjar vi tänka på att ta en kull. Vi har nu sådan enorm tur att hitta ännu en fd Grand Danois uppfödare som har Bichon Frise. Jane Martinsson Vesa med maken Heiki. Underbara människor! Jane var först med att ta in Bichon Frise i Sverige och har sedan dess fött upp flera multichampinjon. Kontakten med Jane har varit enormt viktig för oss i vår önskan att kunna föda upp fina valpar. Vi är också väldigt tacksamma för kontakten med Jennifer Schmidt och hennes Hundsalong Europa i Uppsala.

 

Vi ser inga nackdelar med rasen utan en kanonhund är vad det är. Att hunden inte fäller päls och dessutom är möjlig för många allergiker att umgås med är bra men det är deras sätt att vara som är underbart. Temperament, tillgivenhet och psykiskt stabila är några ledord för rasen. Du som är intresserad av en Bichon Frise bör ändå kolla upp mycket noga att just denna hundtypen är den hund som Ni så gärna vill ha. Gå gärna in via länksidorma och läs mer om den underbara rasen Bichon Frise. Givetvis är föräldrarna friska och kontrollerade utifrån de krav som ställs. Både i Holland och Sverige finns regler för kontroll innan parning, titta in via länksidan på Bichon Frise ringen och läs mer.

 

 

 

Välkomna!